divendres, 21 de desembre de 2012

Galetes de Nadal

Bon dia famílies.
Com ja sabeu, ahir férem galetes dolces. 





Aquí us deix la recepta per si les voleu fer a casa. (Naltros hem fet aquesta recepta multiplicada per tres i ens han sortit moltes galetes).


Galetes de Nadal

Recepta per forn
Estació: tardor   hivern  
Dificultat: Fàcil
 
Ingredients
  • 175 gr de mantega
  • 200 gr de sucre
  • 400 gr de farina
  • 2 ous
  • 1 cullaradeta de vainilla
  • 1 cullaradeta de llevat ( Royal)
  • 1 pulsim de sal
12 racions

Utensilis

- Talla galetes amb formes ( Estels, llunes, cors...)

Elaboració

Passos
Pas 1-Batre la mantega i el sucre, agregar els ous i la vainilla. Amb un bol diferent barrejar el llevat, la farina i la sal.
Pas 2- Unir les dos barreges. Si queda massa enganxós, posar una mica més de farina.Dividir la massa amb dues parts, embol·licar amb film i deixar a la nevera unes dues hores.
Pas 3- Calentar el forn a 180º. Amb un corró estirar una de les parts de la massa fins que arribi a 1 cm de gruix. Llavors amb motlles típic d'estrelletes, arbres, llunes... tallar la pasta amb la forma que vulguem
Pas 4- A la plata que anirà al forn, va bé posar una mica de farina o paper de forn per a que no s'enganxin per sota. Quan tinguem unes quantes galetes per omplir una safata, les col·loquem no massa juntes i les courem al forn durant 10 minuts fins que quedin dauradetes.
Una vegada ja estan fetes podeu decorar-les amb sucre glas, sucre normal o fideus de xocolata...